Suomen Paras Olut

Suomen Paras Olut on kuopiolaisen Iso-Kallan Panimon Groteski!

Suomen Paras Olut on vuonna 2019 kuopiolaisen Iso-Kallan Panimon Groteski-olut, joka on tyyliltään Piwo Grodziskie. Groteski-olut osallistui kilpailuun sarjassa muut oluet. Piwo Grodziskie on puolalainen, Suomessa hieman tuntemattomampi oluttyyli, jota kutsutaan myös pohjoisen samppanjaksi. Piwo Grodziskie tarkoittaa ”olutta Grodziskin kaupungista”. Tälle oluttyylille on tyypillistä mieto alkoholipitoisuus, ja siinä yhdistyy vehnäoluen raikkaus sekä hento savuisuus.

- Finaalituomaristo piti olutta raikkaana ja mielenkiintoisena ja se olikin finaalin ylivoimainen voittaja, kertoo finaalituomariston puheenjohtaja Mariaana Nelimarkka.

- Tuomaristo kiitti hieman aliarvostetun ja harvinaisen tyylin esittelemisestä Suomessa. Kansainväliset tuomarit pitivät voittajaolutta tyylilajinsa erinomaisena edustajana.

Lue lisää lehdistötiedotteesta...

 ---

Suomen Paras Olut 2019 -kilpailu

Suomen Paras Olut 2019 -kilpailu järjestettiin Helsingissä Suuret Oluet - Pienet Panimot -tapahtuman yhteydessä 24.-25.7.2019.

Kilpailun välieriin pääsivät seuraavat noin 80 olutta, joista mikä tahansa voi olla se syyskuussa julkistettava Suomen Paras Olut 2019.

Suomen Paras Olut -kilpailu järjestettiin tänä vuonna yhdeksännen kerran. Kilpailun tuomarointi tapahtuu heinäkuussa 24.-25.7. osana Suuret Oluet Pienet Panimot -tapahtumaa Helsingissä ja kilpailun tulokset paljastettiin 13.9. Viking Linen Olutristeilyllä, jolla juhlitaan suomalaista olutta.

Suomen parhaan oluen tittelistä kilpaili tänä vuonna yli 300 olutta 46 panimolta. Oluita oli tuomaroimassa myös joukko kansainvälisesti tunnettuja ammattituomareita ja olutasiantuntijoita Saksasta, Italiasta, Virosta, Tanskasta ja Belgiasta.

 ---

Päätä olutkesä Olutristeilyyn Viking Linella!

Viking Linen Olutristeily tarjoaa mahdollisuuden juhlia suomalaista olutta kunnolla. Olutristeilyllä pääset tutustumaan laajasti suomalaisiin pienpanimo-oluisiin ja niiden tekijöihin, jotka ovat kaikki laivalla tavattavissa. Osana risteilykokonaisuutta voit tulla kuuntelemaan miniluentoja oluttrendeistä, oluen markkinoinnin onnistumisessa ja kuulet myös miten tärkeää oluen raaka-ainetta, ohraa viljellään Suomessa. Olutristeilyn osanottajille on mahdollisuus tehdä ostoksia yksityisesti tax freessä, jossa pienpanimo-oluiden valikoima on suurempi kuin yleensä. Voit myös tutustua uuteen hyvinvointimuotoon olutjoogan muodossa.

Koko Olutristeily huipentuu Suomalaiseen Olutgaalaan, jossa palkitaan vuoden 2019 parhaat suomalaiset oluet. Näitä oluita pääset maistamaan gaalassa tarjottavan, herkullisen viiden ruokalajin illallisen kanssa samalla kun kuulet voittajaoluiden tekijöiden tunnelmat ja kilistelet suomalaiselle oluelle. Tule mukaan vaahtoavaan tunnelmaan! Lue lisää risteilystä...

 ---

Suomen Paras Olut -kilpailulle Euroopan oluenkuluttajien liiton hyväksyntä

Euroopan oluenkuluttajien liitto - European Beer Consumers Union (EBCU) on määritellyt joukon kriteereitä, joita noudattavat kilpailut voivat saada EBCU hyväksynnän. Suomen Paras Olut -kilpailulle annettiin hyväksyntä EBCU:n kokouksessa Antverpenissä 12.4.2019. Muita hyväksyttyjä kilpailuita ovat European Beer Star, World Beer Cup, Birra dell’Anno, Brussels Beer Challenge, Dutch Beer Challenge ja Austrian Beer Challenge.

 ---

2019 kilpailua tukevat

Visit Finland
Suomen Olutseura
Panimoliitto Lappo.fi
Rastal

 ---

Suomen Parhaat Oluet

  • 2018 Lammin Sahti, Lammin Sahti, 7,5 t%
  • 2017 Thunder Chief, Hopping Brewsters Beer Company Oy, 5,4 t%
  • 2016 Mufloni Pilsner, Panimoravintola Beer Hunter's Oy, 5,5 t%
  • 2015 Siperia Stout, Koskipanimo, 8,0 t%
  • 2014 American Lager, Stadin Panimo, 4,5 t%
  • 2013 Imperiaali Stout, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, 9,2 t%
  • 2012 Prykmestar Wehnäbock, Vakka-Suomen Panimo, 6,2 t%
  • 2011 Sinebrychoff Porter, Sinebrychoff, 7,2 t%

Facebook Twitter