Sarjojen tuomarit eivät tiedä maisteltavien oluiden tuotemerkkiä tai valmistajaa. Yhden sarjan arviointi voi jakautua useaan kattaukseen.
Oluet arvioidaan pisteskaalalla 0–100, pistemäärän 100 ollessa paras. Pistejako noudattaa seuraavia suuntaviivoja:
- Klassikko 91–100
Maailmanluokan esimerkki tyylistään, luonteikas, vivahteikas, ei virheitä.
- Kiitettävä 81–90
Erittäin hyvä olut jossa ei ole virheitä, mutta josta kuitenkin puuttuu erityisluonnetta, joka tekee oluesta klassikon.
- Hyvä 61–80
Oluessa voi olla pieniä teknisiä tai tyylillisiä virheitä tai oluen luonne tai tasapainoisuus ei ole kiitettävän arvoinen.
- Tyydyttävä 41–60
Kelvollinen olut, joka yleensä edustaa tyyliään, mutta josta puuttuu tasapainoisuutta ja/tai luonnetta. Skaalan yläpäässä sallitaan pienet tekniset ja tyylilliset virheet, alapäässä virheet saavat olla suurempia ja poikkeamat tyylistä ovat selviä.
- Välttävä 21–40
Tämän luokan oluissa on ongelmia tyylinmukaisuudessa, oluen tasapainoisuudessa ja/tai teknisessä laadussa. Kontaminaatiot ja virhemaut ovat selviä ja kasvavat skaalan alapäätä lähestyttäessä.
- Ongelmia 0–20
Näissä oluissa (kontaminaation aiheuttama) makuvirhe peittää muut oluen ominaisuudet alleen, oluesta puuttuu täysin tasapainoisuus.
Yhden sarjan arviointi voi tapahtua useassa kattauksessa. Kattauksessa annetuista pisteistä lasketaan painotettu keskiarvo niin, että kunkin näytteen saamista pisteistä suurin ja pienin pistemäärä jätetään pois. Kaikkien sarjan kattausten pistemäärät järjestetään laskevaan järjestykseen.
Jos sarjassa on vain yksi kattaus, kolme suurinta pistemäärää saanutta olutta palkitaan. Jos useammalle tuotteelle tulee tasapisteitä, palkinto jaetaan niiden kesken.
Jos sarjassa on enemmän kuin yksi kattaus, sarjan kattauksien parhaat pisteet saaneista oluista koostetaan välierätuomarointi. Välierätuomarointiin valitaan kuusi näytettä, jos kattauksia on vähemmän kuin neljä ja kahdeksan näytettä jos kattauksia on neljä tai enemmän.
Välierätuomarointi käydään keskustellen tuomarien kesken ja tuomaristo valitsee näin sarjan kolme parasta olutta.
Sarjassa voidaan jättää kaikki tai osa palkintosijoista jakamatta, jos oluiden saamat pisteet jäävät alle 40 (välttävä tai ongelmia) tai välierätuomaristo niin suosittaa. Näissä tapauksissa lopullisen päätöksen tekee kilpailun johtoryhmä.
Panimo voi halutessaan merkitä oluensa gluteenittomaksi, jolloin se osallistuu automaattisesti gluteenittomien oluen sarjaan. Tätä sarjaa ei arvostella erikseen, vaan parhaat valitaan niistä oluista jotka ovat omassa sarjassaan saaneet parhaat pisteet.