Skip to main content
Ajankohtaista

Panimo, Ilmoita oluesi Suomen Paras Olut -kilpailuun 15.5. mennessä!

Suomen Paras Olut 2022 -kilpailu on käynnistynyt. Oluet voi ilmoittaa kilpailuun 11.4. lähtien osoitteessa https://suomenparasolut.fi/ilmoittautuminen. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 15. toukokuuta. Itse kilpailu käydään 11-12.6. ja oluet toimitetaan 9-10.6. 

 Suomen Paras Olut 2021 voittajat.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki kotimaisten panimoiden Suomessa valmistettavat, jatkuvassa myynnissä olevat vähittäispakatut tölkki ja pullo oluet. HUOM: Oluen täytyy olla saatavilla vuoden 2022 loppuun asti.

Panimo saa ilmoittaa kilpailuun yhtä monta olutta kuin kilpailussa on kunakin vuonna sarjoja, mutta kuitenkin niin, että yhteen sarjaan ilmoitettavien oluiden maksimimäärä on kolme. Osallistumismaksuina peritään jokaiselta panimolta 50,00 euroa rekisteröitymismaksuna sekä 25,00 euroa jokaista ilmoitettavaa olutta kohden. Osallistumismaksu on laskutetaan tänä vuonna ennen oluiden tuomarointia.

Tänä vuonna sarjoja on neljätoista, löydät kaikki sarjat ja lisätietoa kilpailusta: https://suomenparasolut.fi/kilpailu.

HUOM! Panimo voi halutessaan merkitä oluensa gluteenittomaksi, jolloin se osallistuu automaattisesti gluteenittomien oluen sarjaan. Tätä sarjaa ei arvostella erikseen, vaan parhaat valitaan niistä oluista, jotka ovat omassa sarjassaan saaneet parhaat pisteet.

Tärkeitä päivämääriä panimoille:

  • Kilpailuoluiden ilmoittaminen 11.4.–15.5.
  • Oluiden toimitus kilpailuun 9.–10.6. Perho Liiketalousopisto (lisätietoa https://suomenparasolut.fi/kilpailu kohdassa oluiden toimittaminen, myös erillinen ohje tulossa)
  • Kilpailun tuomarointi 11.–12.6., finaali 12.6. Perho Liiketalousopisto
  • Tulosten julkistus syyskuu 2022

Suomen Paras Olut -kilpailun tavoite on nostaa suomalaisten oluiden arvostusta sekä tehdä oluita ja niiden valmistajia tunnetuiksi. Kyseessä on ainoa pelkästään suomalaisia oluita tuomaroiva kisa, jossa ovat osallisena sekä isot että pienet panimot. Kilpailua järjestää Suomalainen Olut ry, ja käytännön järjestelyistä vastaa Olutliitto.

Kilpailun tuomarointi pidetään Perhon Liiketalousopiston tiloissa Helsingissä. Olutalan ammattilaisista, olutharrastajista ja oluenkuluttajista koostuva raati arvioi kilpailuun lähetetyt oluet sokkomaisteluina kukin sarja kerrallaan. Tuomariksi haetaan ja tuomaristo koulutetaan ennen arviointia.

Suomen Paras Olut -tulokset julkistetaan syyskuun alussa tilaisuudessa, jossa jokaisen sarjan voittajaolut ja koko kilpailun voittaja esitellään myös medialle. S-ryhmä toimii yhteistyössä Suomen Paras Olut -kilpailun kanssa ja ottaa myyntiin sarjojen voittajaoluet mahdollisuuksien mukaan räätälöidysti tietyn kokoluokan myymälöihin ympäri Suomen.

Kilpailussa kerrotaan tuomaroinnin jälkeen kunkin sarjan kolme parasta tuotetta ilman järjestystä.

Kilpailun tulosten julkistuksessa syyskuussa palkitaan sarjojen voittajat ja niistä valittu Suomen Paras Olut, joka palkitaan kunniamaininnalla ja diplomilla, ja Suomen Paras Olut -mainintaa ja logoa vuosilukuineen voi käyttää oluen mainonnassa. Myös sarjavoittajat voivat käyttää oman sarjansa voittomainontaa ja logoa markkinoinnissa. Logot löytyvät Olutliiton sivuilta, kohdasta medialle.

Suomen Paras Olut -kilpailu on yksi seitsemästä Olutliiton kattojärjestön eli Euroopan oluenkuluttajien liiton EBCU:n hyväksymistä kilpailuista. EBCU on määritellyt joukon kriteerejä, joita noudattavat kilpailut voivat saada EBCU:n hyväksynnän.

Kilpailun pääkumppani on Viking Malt, yhteistyössä S-ryhmä, Jukolan Juusto, Lappo.fi sekä Rastal. Mediakumppaneina ovat Olutposti ja Shaker.

http://www.suomenparasolut.fi/

https://www.facebook.com/SuomenParasOlutKilpailu/

Instagram @suomenparasolut

Lisätietoja:

Olutliitto ry / Anikó Lehtinen, puheenjohtaja 040 7381670

puheenjohtaja@olutliitto.fi

Suomalainen Olut ry / Jussi Tamminen, puheenjohtaja 040 7211996

jussi@makubrewing.fi