Skip to main content
Ajankohtaista

Ilmoittautuminen vuoden 2021 kilpailuun on alkanut

By 4.5.20218 kesäkuun, 2021No Comments

Tänä vuonna kisassa nimetään Suomen parhaiden oluiden ohella paras gluteeniton olut sekä valitaan kolme parasta enintään 2,8-prosenttista olutta. 

Panimoiden ilmoittautumien Suomen Paras Olut -kilpailuun alkaa maanantaina 3. toukokuuta ja päättyy keskiviikkona 30. kesäkuuta. Ilmoittautumaan pääset täällä.

”Olemme uudistaneet kilpailusarjoja vastaamaan panimoiden ja kuluttajien tarpeita. Tuomme uutena sarjana mukaan alkoholittomat ja matala-alkoholiset eli alle 2,8-prosenttiset oluet. Lisäksi nostamme erikoismaininnoin esille gluteenittomat oluet”, kertoo Olutliiton puheenjohtaja Anikó Lehtinen, joka toimii myös kilpailun johtajana.

Suomen Paras Olut on ainoa pelkästään suomalaisia oluita tuomaroiva kisa. Siihen voivat osallistua kotimaisten panimoiden Suomessa valmistetut oluet, jotka ovat säännöllisessä myynnissä. Kisa tarjoaa panimoille mahdollisuuden esitellä tuotteitaan suurelle yleisölle.

Kuluttajia kisa auttaa valitsemaan ja maistamaan erilaisia oluita, parantaa suomalaisen oluen asemaa ja arvostusta. Lisäksi se tukee oluenkuluttajien ja olutseurojen harrastustoimintaa.

Tuomareiksi haetaan olutharrastajia ja tavallisia kuluttajia

Olutalan ammattilaisista, olutharrastajista ja oluenkuluttajista koostuva raati arvioi kilpailuun lähetetyt oluet sokkomaisteluina kukin sarja kerrallaan.

Tuomarihaku on nyt auki! Hae tehtävään täällä.

Tuomaristo koulutetaan tehtäväänsä ennen arviointitilaisuutta. Kilpailusarjojen tuomarointi järjestetään Perho Liiketalousopiston tiloissa Helsingissä heinäkuussa. Päätuomarina toimii pitkän linjan olutjournalisti ja -tuomari Jussi Rokka. Finaalituomaristoon on tulossa tuttuun tapaan myös kansainvälisiä oluttuomareita, jos pandemiatilanne sen sallii.

Suomen Paras Olut -tulokset julkistetaan syyskuun alussa tilaisuudessa, jossa jokaisen sarjan voittajaolut ja koko kilpailun voittaja esitellään medialle. S-ryhmä ottaa myyntiin sarjojen voittajaoluet oman myymäläverkostoonsa ympäri maan.

Suomen Paras Olut -kilpailu on yksi seitsemästä Olutliiton kansainvälisen kattojärjestön Euroopan Oluenkuluttajien liiton – European Beer Consumer Unionin (EBCU) hyväksymistä kilpailuista. EBCU on määritellyt joukon kriteerejä, joita noudattamalla kilpailut voivat saada liiton hyväksynnän.

Ota Suomen Paras Olut seurantaan Instagramissa ja Facebookissa.

Suomen Paras Olut -kilpailun pääkumppanit ovat SOK ja Viking Malt. Muita yhteistyökumppaneita ovat Jukolan Juusto, Lappo.fi, Suuret Oluet – Pienet Panimot, PienpanimoliittoPanimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto sekä Perhon Liiketalousoppilaitos. Mediakumppaneina toimivat Olutposti, Shaker ja Viisi Tähteä.