Skip to main content
Ajankohtaista

Panimo, ilmoita oluesi Suomen Paras Olut 2023 -kilpailuun nyt, saat alennusta! 

Suomen Paras Olut 2023 -kilpailu on käynnistynyt. Oluet voit ilmoittaa kilpailuun 13.3. lähtien osoitteessa https://suomenparasolut.fi/ilmoittautuminen. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 15. toukokuuta. 

HUOM: Jos panimo ilmoittaa KAIKKI kilpailuun osallistuvat oluensa 13.3.-13.4. välillä, rekisteröitymismaksua (50 euroa) ei laskuteta. 13.4. jälkeen rekisteröitymismaksu laskutetaan ilmoitusajan loppuun, myös jos listaan lisätään uusia oluita. 

Kilpailuun voivat osallistua kaikki kotimaisten panimoiden Suomessa valmistettavat, jatkuvassa myynnissä olevat vähittäispakatut tölkki- ja pullo-oluet. HUOM: Oluen täytyy olla saatavilla vuoden 2023 loppuun asti.

Panimo saa ilmoittaa kilpailuun yhtä monta olutta kuin kilpailussa on kunakin vuonna sarjoja, mutta kuitenkin niin, että yhteen sarjaan ilmoitettavien oluiden maksimimäärä on kolme.

Osallistumismaksuina peritään jokaiselta panimolta 50,00 euroa rekisteröitymismaksuna (veloitetaan 13.4. jälkeen ilmoitetuista oluista) sekä 25,00 euroa jokaista ilmoitettavaa olutta kohden. Maksujen on oltava maksettuna ennen oluiden tuomarointia ja ne laskutetaan tänä vuonna toukokuussa.

Tänä vuonna sarjoja on viisitoista, löydät kaikki sarjat ja lisätietoa kilpailusta: https://suomenparasolut.fi/kilpailu

Ilmoita oluesi täällä: https://suomenparasolut.fi/ilmoittautuminen

HUOM! Panimo voi halutessaan merkitä oluensa gluteenittomaksi, jolloin se osallistuu automaattisesti myös gluteenittomien oluen sarjaan. Tätä sarjaa ei arvostella erikseen, vaan parhaat valitaan niistä oluista, jotka ovat omassa sarjassaan saaneet parhaat pisteet.

SPO 2023: Tärkeitä päivämääriä panimoille:

  • Kilpailuoluiden ilmoittaminen 13.3.–15.5. (13.3.-13.4. ei rekisteröitymismaksuveloitusta)
  • Oluiden toimitus kilpailuun 8.–9.6. Perho Liiketalousopisto (lisätietoa https://suomenparasolut.fi/kilpailu ,kohdassa oluiden toimittaminen, tästä tulee ilmoittautuneille panimoille lisää tietoa myös sähköpostitse 20.5.)
  • Kilpailun tuomarointi 10.–11.6., finaali 11.6. Perho Liiketalousopistossa
  • Sarjojen finalistit julkistetaan 12.6. (aakkosjärjestyksessä)
  • Tulosten julkistus syyskuu 2023

Suomen Paras Olut -kilpailun tavoite on nostaa suomalaisten oluiden arvostusta sekä tehdä oluita ja niiden valmistajia tunnetuiksi. Kyseessä on ainoa pelkästään suomalaisia oluita tuomaroiva kisa, jossa ovat osallisena sekä isot että pienet panimot.

Kilpailun tuomarointi pidetään Perho Liiketalousopiston tiloissa Helsingissä. Olutalan ammattilaisista, olutharrastajista ja oluenkuluttajista koostuva raati arvioi kilpailuun lähetetyt oluet sokkomaisteluina kukin sarja kerrallaan. Tuomariksi haetaan ja tuomaristo koulutetaan ennen arviointia. Päätuomarina toimii Jussi Rokka ja projektityöntekijänä Veera Savolainen.

Kilpailussa kerrotaan heti finaalituomaroinnin jälkeen 12.6. kunkin sarjan kolme parasta tuotetta ilman järjestystä.

Suomen Paras Olut -tulokset julkistetaan syyskuun alussa tilaisuudessa, jossa jokaisen sarjan voittajaolut ja koko kilpailun voittaja esitellään myös medialle. Kilpailun tulosten julkistuksessa syyskuussa palkitaan sarjojen voittajat ja niistä valittu Suomen Paras Olut, joka palkitaan kunniamaininnalla ja diplomilla, ja Suomen Paras Olut -mainintaa vuosilukuineen voi käyttää oluen mainonnassa. Myös sarjavoittajat voivat käyttää oman sarjansa voittomainontaa markkinoinnissa.

S-ryhmä toimii yhteistyössä Suomen Paras Olut -kilpailun kanssa ja ottaa myyntiin sarjojen voittajaoluet mahdollisuuksien mukaan räätälöidysti ympäri Suomen.

Suomen Paras Olut -kilpailu on yksi seitsemästä Olutliiton kattojärjestön eli Euroopan oluenkuluttajien liiton EBCU:n hyväksymistä kilpailuista. EBCU on määritellyt joukon kriteerejä, joita noudattavat kilpailut voivat saada EBCU:n hyväksynnän.

Kilpailun pääkumppani on Viking Malt, yhteistyössä S-ryhmä sekä Rastal, Suuret Oluet Pienet Panimot -tapahtuma, Perho Liiketalousopisto, Pienpanimoliitto  ja Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto. Mediakumppanina on Olutposti.