Skip to main content
Ajankohtaista

Suomen Paras Olut 2024: Kilpailukutsu panimoille

llmoita oluesi Suomen Paras Olut 2024 -kilpailuun ennen 1.5., säästät rekisteröitymismaksun!

Suomen Paras Olut 2024 -kilpailu on käynnistynyt. Oluet olet voinut ilmoittaa kilpailuun 18.4. lähtien osoitteessa https://suomenparasolut.fi/ilmoittautuminen. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 20. toukokuuta.

HUOM: Jos panimo ilmoittaa KAIKKI kilpailuun osallistuvat oluensa 18.4.-1.5. välillä, rekisteröitymismaksua (50 euroa) ei laskuteta. 1.5. jälkeen rekisteröitymismaksu laskutetaan ilmoitusajan loppuun, myös jos listaan lisätään uusia oluita.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki kotimaisten panimoiden Suomessa valmistettavat, jatkuvassa myynnissä olevat vähittäispakatut tölkki- ja pullo-oluet.

Löydät kaikki sarjat ja lisätietoa kilpailusta tästä!
Ilmoita oluesi täällä!

SPO 2024, tärkeitä päivämääriä panimoille:

  • Kilpailuoluiden ilmoittaminen 18.4.–20.5. (18.4.-1.5. ei rekisteröitymismaksuveloitusta)
  • Oluiden toimitus kilpailuun 6.–7.6. Perho Liiketalousopisto (lisätietoa https://suomenparasolut.fi/kilpailu,kohdassa oluiden toimittaminen, tästä tulee ilmoittautuneille panimoille lisää tietoa myös sähköpostitse 25.5.)
  • Kilpailun tuomarointi 8.–9.6., finaali 9.6. Perho Liiketalousopistossa
  • Sarjojen finalistit julkistetaan 10.6. (aakkosjärjestyksessä)
  • Tulosten julkistus elokuu 2024 (HUOM)

Suomen Paras Olut -kilpailun tavoite on nostaa suomalaisten oluiden arvostusta sekä tehdä oluita ja niiden valmistajia tunnetuiksi. Kyseessä on ainoa pelkästään suomalaisia oluita tuomaroiva kisa, jossa ovat osallisena sekä isot että pienet panimot.

Suomen Paras Olut -kilpailun vuonna 2023 toistamiseen voittaneen panimon Takatalo & Tompurin Kaski Mustakaura -oluen panija ja panimoyrittäjä Mikko Suur-Uski arvostaa kilpailun voiton korkealle. “Meille voitto tarkoitti molempina vuosina sekä panimon tunnettuuden kasvamista että parempaa myyntiä. Vuonna 2022 voittaneen Kaski Savubockin myynti seitsenkertaistui, vuonna 2023 voittaneen Kaski Mustakauran myynti kaksinkertaistui  ja myös muut panimomme oluet kiinnostivat kuluttajia. Parhaiten tämän näki panimopuodissamme, missä asiakkaat tulivat hakemaan voittajaolutta ja ostivat muutakin samalla. Oli myös ilahduttavaa, miten ihmiset lähettivät meille somessa ja perinteisestikin sähköpostilla kuvia, joissa he nauttivat voittajaolutta.”

Suur-Uski kehottaa panimoita osallistumaan kisaan. “Kisan voitto teki meille molempina vuosina mahtavan hypen, en voi sanoa voitosta mitään negatiivista. Pienpanimoilla on tällä hetkellä vaikeaa ja meille kisan voitto toi positiivista tukea, mikä näkyy ihan konkreettisesti myynnissäkin. Oluita on kaupoissa ja ravintoloissa pirusti, kilpailun voitolla pääsee erottautumaan positiivisesti niin panimona kuin oluiden joukostakin. Ei meillä ikinä olisi varaa satsata näkyvyyteen niin paljon kuin saimme kilpailun voiton ansiosta. Ehdottomasti osallistumme tänäkin vuonna!”

Kilpailun tuomarointi pidetään Perho Liiketalousopiston tiloissa Helsingissä.  Kilpailussa kerrotaan heti finaalituomaroinnin jälkeen 10.6. kunkin sarjan kolme parasta tuotetta ilman järjestystä.  Suomen Paras Olut -tulokset julkistetaan elokuussa. Kilpailun tulosten julkistuksessa palkitaan sarjojen voittajat ja niistä valittu Suomen Paras Olut, joka palkitaan kunniamaininnalla ja diplomilla, ja Suomen Paras Olut -mainintaa vuosilukuineen voi käyttää oluen mainonnassa. Myös sarjavoittajat voivat käyttää oman sarjansa voittomainontaa markkinoinnissa.

Suomen Paras Olut -kilpailu on yksi seitsemästä Olutliiton kattojärjestön eli Euroopan oluenkuluttajien liiton EBCU:n hyväksymistä kilpailuista. EBCU on määritellyt joukon kriteerejä, joita noudattavat kilpailut voivat saada EBCU:n hyväksynnän.

Kilpailun pääkumppani on Viking Malt, joka palkitsee tuotepalkinnoilla tukemansa sarjat värillinen ja tumma ale- ja porter, stout -finalistit.

Kisayhteistyössä ovat Caldic Brew Nordic, Rastal, Suuret Oluet Pienet Panimot -tapahtuma, Perho Liiketalousopisto, Pienpanimoliitto  ja Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto. Mediakumppanina on Olutposti.

https://www.facebook.com/SuomenParasOlutKilpailu/
Instagram @suomenparasolut