Skip to main content
Ajankohtaista

Vuoden 2021 tuomaristoon kansainvälisiä nimiä

By 26.7.20215 elokuun, 2021No Comments

Suomen Paras Olut -tuomaristoon saapuu kokeneita nimiä Yhdysvalloista, Sveitsistä, Italiasta ja Saksasta.

Suomen Paras Olut -kilpailu käydään tänä vuonna Liiketalousopisto Perhon tiloissa 28.–29. heinäkuuta. Kilpailua saapuu tuomaroimaan kokeneita olutalan nimiä Pohjois-Amerikasta ja Euroopasta. 

Saksalainen Markus Raupach on toimittajataustainen olutsommelier, joka oli viime vuonna käynnistämässä maailman ensimmäistä online-koulutusta muille vastaavasta erikoistumisesta kiinnostuneille. Raupach on kirjoittanut yli 40 olutaiheista kirjaa ja on tuttu näky kansainvälisten olutkilpailujen tuomaristossa. 

Ukrainassa syntynyt kirjoittaja, kääntäjä ja Certified Cicerone -koulutettu Lana Svitankova asuu Sveitsissä, josta käsin hän matkustaa tuomaroimassa olutkilpailuja lähellä ja kaukana. Svitankova tuomaroi niin kaupallisten panimoiden kuin kotipanijoidenkin kilpailuja.

Diego Pompele tulee Italiasta, jossa hän on toiminut keskieurooppalaisten oluiden maahantuojana yli 15 vuoden ajan. Pompelella on olutsommelier-koulutus, ja viimeksi hänet on nähty Suomessa tuomaroimassa Suomen Paras Olut -kilpailua vuonna 2019.

Pohjoiskalifornialainen Herlinda Heras viettää suurimman osan ajastaan niin Yhdysvalloissa kuin maailmallakin tuomaroimassa olut- ja siiderikilpailuja. Heras tekee töitä olutaiheisen radio-ohjelman toimittajana, ja on koordinoinut paikallisessa yliopistossa pienpanimo-kulttuuriin keskittyvää intensiivikurssia.

Kilpailun päätuomari on toimittaja Jussi Rokka, ja finaalituomaristoa johtaa toimittaja Mariaana Nelimarkka.

Tervetuloa seuraamaan Suomen Paras Olut -kilpailun näytöstuomarointia Suuret Oluet, Pienet Panimot -tapahtumaan Helsingissä perjantaina 30.7. klo 16.00. Tilaisuudessa julkistetaan kilpailun semifinalistit,. Suomen Paras Olut julkistetaan syyskuussa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Markus Raupach

Lana Svitankova

Diego Pompele

Herlinda Heras